• Vormboomkwekerij Ruud van den Berk staat garant voor een kwalitatief hoogstaand product. We zijn in staat hoogwaardige bomen te leveren met een uitstekend wortelgestel wat regelmatig verplant is.
  • Wij staan garant voor prachtige uniforme partijen, zowel bij afname van 2 tot 3 stuks als aantallen boven de 50.
  • Een goede basis van het groeiproces is daarbij van essentieel belang, we zorgen dus bij aanvang voor een perfect bodemkundig perceel.
  • Het plantgoed, dat als uitgangsbasis dient voor de latere vormbomen en meerstammigen, wordt door ons aan een strenge selectie onderworpen en vervolgens door ons zelf opgekweekt tot het voldoende gegroeid is om gevormd te worden. De planten laten we drie jaar groeien, daarna worden ze verplant en creëren we de gewenste vormen. Vervolgens laten we de bomen nog eens drie tot vier jaar staan, zodat ze uiteindelijk mooi volgroeid zijn tot een mooi eindproduct.
  • Wij proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te kweken. Wij bestrijden ziekte en plagen zeer specifiek zodat natuurlijke vijanden gespaard worden en gesterkt worden door het zaaien van bloemenmengsels in de kwekerij. Verder zaaien we klaver tussen de rijen om stikstof uit de lucht te binden. Als bodemverbeteraar wordt veel met compost gewerkt.
  • Wij zorgen voor een snelle en punctuele productie, waardoor wij het de klant mogelijk maken de bomen op het juiste moment op te halen. Naar wens van de klant kunnen wij ook voorzien in het volledige transport vanuit Sint-Oedenrode naar de eindbestemming. De ligging van ons bedrijf, vlakbij de snelwegen A2 en A50 is een nuttige en prettige bijkomstigheid in de logistieke keten.
  • Wij hebben een kleine organisatie met korte communicatielijnen, waardoor we u persoonlijk te woord kunnen staan en snel kunnen reageren op uw aanvragen.

larven van het lieveheersbeestje ter bestrijding van luizen