Vormbomen

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment vormbomen. De kwaliteit van onze vormbomen en een goede service staan bij ons op de eerste plaats. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen, worden onze vormbomen vanaf het begin al strikt geselecteerd. De planten laten wij 3 jaar groeien voordat ze worden verplant. Hierna maken wij de vorm die bereikt moet worden. De bomen staan hierna nog eens 3 tot 4 jaar totdat ze mooi volgroeid zijn. Vormbomen kopen kan nog wel eens lastig zijn, want wat past het beste bij uw tuin? Wij adviseren u graag.

Bij ons kunt u terecht voor diverse soorten vormbomen zoals:

– Blokvorm: beeldbepalend in moderne en strakke tuinen, doordat zij op natuurlijke hoogte de heldere lijnstructuur van een tuin benadrukken.
– Boogvorm: een echte eye-catcher. Klassiek en stijlvol.
– Dakvorm: dakvormen worden jaarlijks gesnoeid tot een mooi horizontaal dak. In de zomer zorgt deze natuurlijke parasol voor een koele schaduw.
– Kandelabervorm: een volwassen vormboom met volwassen stam en takken, maar compacter dan andere bomen van dezelfde leeftijd.
– Kubusvorm op stam: mooie strakke vormbomen die weinig onderhoud nodig hebben. Zowel voor de grote als kleinere tuin geschikt.
– Leivormen: vaak gebruikt als afscheiding in tuinen. Leivormen geven diepte aan een tuin en accentueren de architectonische lijnen.
– Schermvormen: veel gebruikt als afscheiding in tuinen. Schermvormen worden gesnoeid tot een dicht verticaal scherm op een stam. Hiermee creëert men direct een volwassen haag op stam.

Assortiment bomen

Vormbomen in container

Bij ons vindt u een groot assortiment vormbomen in container. Deze hebben als grote voordeel dat ze het hele jaar door geplant kunnen worden. Deze bomen staan in 90, 130 of 230 liter containers en zijn 100% doorworteld. Projecten kunnen hierdoor direct afgewerkt worden.
>> Bekijk hier vormbomen in container of kokoskluit.