Bomen voor zomerlevering / bomen in container

Bomen in container en plantzak

We kunnen u een groot deel van ons assortiment vorm- en meerstammige bomen in container en plantzak aanbieden. Het voordeel van deze container- en plantzakbomen is dat ze heel het jaar rond geplant kunnen worden. Men hoeft dus niet te wachten tot de bladeren van de bomen gevallen zijn, wat de mogelijkheid biedt een project in zijn geheel direct af te ronden. De bomen worden gepot in containers of plantzak en zijn op het moment van levering aan de klant volledig doorworteld.




Ons assortiment containerplanten

Davids esdoorn, Chinese esdoorn, Slangenhuid-esdoorn

Acer davidii

Acer davidii, behoort tot de zogenaamde 'slangenhuid-esdoorns'. De jonge twijgen zijn donker purperrood en houden deze kleur ook in de winter. De oudere twijgen en de stam hebben opvallende grijswitte lengtestrepen. Opvallend: op één plant komen mannelijke èn vrouwelijke bloemen voor. Mooie geel, oranje en rode herfstkleur. Deze Acer is ook een drachtboom voor bijen en een waardboom voor vlinders.

Esdoorn

Acer freemanii 'Jeffersred' ('Autumn Blaze')

Mooie meerstammige esdoorn met vrij kleine, frisgroene bladeren met rode bladstelen en een grijzige onderzijde. Prachtige herfstkleur van diep oranje-rood tot intens rood waar je lang van kan genieten.

Papieresdoorn

Acer griseum

Het belangrijkste kenmerk en tevens de grootste sierwaarde is de kaneelbruine bast, die sterk afschilfert. Na een aantal jaren kleurt de bast intenser bruinrood. Hij bloeit in mei in geelgroene clusters. De bladeren zijn donkergroen met een grijsgroene onderzijde. Met zijn schitterende oranje tot karmijnrode herfstverkleuring is Acer griseum één van de mooiste van alle esdoorns. Hij komt mooi tot zijn recht als hij als meerstam aangeplant wordt. Drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders.

Japanse esdoorn 'Aconitifolium'

Acer japonicum 'Aconitifolium'

Mooie meerstammige esdoorn met relatief grote bladeren met diep ingesneden lobben. Hierdoor oogt hij toch niet grof. In de herfst kleuren de bladeren van schitterend geel en oranje tot diep donkerrood of zelfs paarsrood. Rond april/mei vormen zich rode bloemtuilen.

Japanse esdoorn

Acer palmatum

Acer palmatum is een langzaam groeiende meerstammige boom, heeft een mooi ingesneden blad en kleurt in de herfst uitbundig bruinrood tot oranjerood. Hij gedijt het beste in de halfschaduw maar doet het ook goed op een zonnige standplaats.

Rode Japanse esdoorn

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Het blad van Acer palmatum 'Atropurpureum' is donker wijnrood, bij vers uitgelopen blad iets roder. In de herfst kleurt het prachtig dieprood. 'Atropurpureum' is één van de meest toegepaste cultivars van Acer palmatum en een echte blikvanger in de tuin.

Japanse esdoorn 'Katsura'

Acer palmatum 'Katsura'

Acer palmatum 'Katsura' is een dicht vertakte struik met opvallend oranjegeel voorjaarsblad. In de zomer wordt het blad geelgroen waarna het in de herfst weer verkleurt naar oranje. De jonge takken van de Japanse esdoorn zijn donkerrood wat een mooi contrast vormt bij het blad. Deze plant is goed winterhard.

Japanse esdoorn 'Skeeter's Broom'

Acer palmatum 'Skeeter's Broom'

Dit is een traag groeiende Japanse esdoorn met gezaagde en diep ingesneden purperrode bladeren. Vooral populair door zijn schitterende bladeren tijdens lente, zomer en herfst. De bladeren behouden hun roodpaarse kleur tot de bladval en kleurt in de herfst nog wat dieper rood. Rond april bloeit hij met onopvallende rode bloemetjes. De plant is goed winterhard.

Rode esdoorn

Acer rubrum

Bijzonder mooie meerstam, vooral in de herfst. Dan verkleuren de bladeren in vlammende oranjerode tinten. Maar ook in het voorjaar valt Acer rubrum op: zijn jonge twijgen zijn opvallend roodbruin gekleurd. Het blad is heldergroen maar de bladsteel is rood. De onderzijde van het blad heeft een blauwgroene kleur. Acer rubrum bloeit in maart/april met kleine rode, geurende bloemschermpjes. Drachtboom voor bijen.

Grijze streepjesbast-esdoorn, slangenhuid-esdoorn

Acer rufinerve

Acer rufinerve kleurt in de herfst vurig oranjegeel tot karmijnrood. Dit is een belangrijke sierwaarde van deze plant. Voordat het blad verschijnt is hij met zijn olijfgroene twijgen met opvallende, witgrijze lengtestrepen een mooie blikvanger. Hij bloeit met geelgroene bloemtrossen in april/mei. Drachtboom voor bijen.

Krentenboompje

Amelanchier lamarckii

Deze sierheester, bekend als (Amerikaans) krentenboompje, heeft witte bloemtrossen en donkerpaarse eetbare vruchten. De bladeren zijn aanvankelijk bronskleurig en worden later donkergroen. In de herfst verkleuren ze in gele en rode tinten.

Witte Himalayaberk

Betula utilis jacquemontii

De Betula utilis jacquemontii heeft als Nederlandse benaming witte Himalayaberk of zuiverwitte berk. De mooie bast van deze meerstam is zuiver wit. Het blad kleurt in de herfst goudgeel.

Specerijstruik

Calycanthus floridus

Calycanthus floridus, ook wel Specerijstruik genoemd, dankt zijn naam aan zijn kruidige geur, die nog het meest lijkt op kruidnagel. In mei-juli bloeit hij met rechtopstaande donkerpaarsbruine bloemen. Het lichtgroene blad is wat vlezig en zwakglanzend. Kortom: een leuke opvallende meerstammige die het verdient om wat meer toegepast te worden.

Gewone haagbeuk

Carpinus betulus als schermvorm

De Nederlandse benaming is haagbeuk. Medio april vindt de uitgroei van de frisgroene bladeren plaats en daarmee is deze plant vroeger dan de gewone beuk (Fagus). Het grote voordeel van deze boom is het gemak waarmee de boom zich na snoei herstelt. De herfstkleur van de bladeren is donkergeel. De Carpinus betulus is onderhoudsvriendelijk, omdat deze weinig last van ziektes heeft en derhalve ook heel oud kan worden.

Gewone haagbeuk

Carpinus betulus als meerstam

De Nederlandse benaming is haagbeuk. Medio april vindt de uitgroei van de frisgroene bladeren plaats en daarmee is deze plant vroeger dan de gewone beuk (Fagus). Het grote voordeel van deze boom is het gemak waarmee de boom zich na snoei herstelt. De herfstkleur van de bladeren is donkergeel. De Carpinus betulus is onderhoudsvriendelijk, omdat deze weinig last van ziektes heeft en derhalve ook heel oud kan worden.

Gouden Trompetboom

Catalpa bignonioides 'Aurea'

Deze prachtige meerstam dankt zijn naam gouden trompetboom aan de grote gele hartvormige bladeren. In de zomer kleurt hij geelgroen en later in de herfst wordt het blad weer geler. In juni vormen zich grote, klokvormige, witte bloemtrossen. Een prachtige meerstammige plant met frisse kleuren.

Katsuraboom

Cercidiphyllum japonicum

De Cercidiphyllum japonicum is een meerstammige boom met rond- tot hartvormig blad dat bronskleurig uitloopt en in de zomer blauwachtig groen is. In het najaar verkleuren de bladeren prachtig van geeloranje naar oranjerood en verspreiden dan een zoete geur.

Amerikaanse roodbladige Judasboom

Cercis canadensis 'Forest Pansy'

De bast van Cercis canadensis 'Forest Pansy' is grijsbruin en glad. De eenjarige twijgen zijn purperbruin en kleuren later grijsbruin. Het jonge ronde blad is opvallend glimmend purperzwart. Later verliest het zijn glans en kleurt naar diep purperrood. Pas als de nachttemperaturen hoger zijn kleurt het groener. Hij bloeit heel opvallend, net vóór de bladontwikkeling, lichtroze en in kleine bundels bijeen. Houdt van volle zon. In de herfst kleurt hij mooi oranje en rood. Echt een prachtige meerstam. Bovendien drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders.

Judasboom

Cercis siliquastrum

De stam is grijs en blijft lang glad. De boom bloeit rijk, net vóór de bladontwikkeling. De paarsroze bloemen staan in compacte bundels op oude twijgen, takken en stam. Na de bloei vormen zich de groene bladeren. Cercis siliquastrum staat graag in de volle zon en verdraagt droogte goed. Drachtboom voor bijen.

Meloenboompje

Chimonanthus preacox

Kleine meerstammige boom met grijsgroene twijgen. De bladeren zijn erg variabel in grootte en zijn fris donkergroen en iets glanzend. Hij heeft een gele herfstkleur en afhankelijk van vorstperiodes bloeit hij tussen december en eind februari met fris geurende zachtgele bloemen met een purperrood hart.

Geelhout

Cladrastis kentukea

De stam van Cladrastis kentukea is grijsbruin en glad. In mei-juni vormen zich licht geurende witte bloemenpluimen. Deze boom behoort tot de Vlinderbloemenfamilie. De bladeren kleuren in de herfst opvallend geel.

Kansenboom

Clerodendrum trichotomum

Dit is een van nature meerstammige struik. Het eirond tot hartvormige blad geurt bij wrijving naar pindakaas. De bloemtuilen zijn los en open en bestaan uit kleine, circa 1,5 cm grote, witte lekker geurende bloemen met een opvallend donkerrode kelk. In het hart van deze donkerrode kelk bevinden zich prachtig diepblauw gekleurde bessen die ca. 1 cm groot zijn. Deze bloei vindt plaats in augustus/september. Drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders.

Pagodekornoelje

Cornus alternifolia

De onderzijde van het donkergroene blad van Cornus alternifolia is blauwachtig. In het late voorjaar verschijnen roomwitte bloemen in opstaande platte tuilen over de hele lengte van de takken. Ze worden gevolgd door kleine blauwzwarte bessen op opvallend rode steeltjes. Nauw verwant aan Cornus controversa en je kan hem zien als een kleinere versie hiervan. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Reuzenkornoelje / Pagodekornoelje

Cornus controversa

De reuzenkornoelje of Pagodekornoelje (Cornus controversa) is vanaf half mei overladen met pluizig witte bloemen. Deze meerstam bezit een architectonische sierwaarde. Kleine boom waarvan de horizontale, in etages groeiende, vertakking het belangrijkste kenmerk is. Twijgen kleuren van roodbruin naar grijs. Het blad is onregelmatig in vorm en grootte en heeft een glanzend donkergroene kleur. De onderzijde is opvallend blauwgroen. In de herfst kleurt het purperrood. De schermvormige bloemtuilen kunnen een doorsnede van circa 15 cm krijgen. Ze staan op korte stelen en zijn gerangschikt over de horizontale vertakking. De vele, donkerblauwe bessen verschijnen in het najaar. Drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Japanse grootbloemige kornoelje

Cornus kousa 'China Girl'

Het blad van Cornus kousa 'China Girl' is donkergroen aan de bovenzijde en blauwgroen aan de onderzijde. Bladrand licht golvend. De herfstkleur is purperrood. Elk bloemhoofdje wordt omgeven door vier grote schutbladeren die elkaar iets overlappen. De schutbladeren kleuren van witgroen naar crèmewit en kleuren bij het verbloeien niet roze. Hij produceert veel grote rode aardbeiachtige vruchten van circa 2,5 cm. Deze zijn eetbaar. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Chinese Kornoelje

Cornus kousa chinensis

Cornus kousa chinensis heeft donkergroen blad met een blauwgroene onderzijde. In de herfst krijgt hij mooie gele en rode bladeren. Elke bloem is omgeven door 4 grote, helderwitte schutbladen, waardoor deze boom in mei/juni een opvallende verschijning is. De aardbeiachtige vruchten zijn rood. De vruchten zijn prima eetbaar en smaken ongeveer als veenbessen en zijn goed in jam, compote e.d. te verwerken of om zo te eten. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Japanse grootbloemige kornoelje 'Milky Way'

Cornus kousa 'Milky Way'

De Cornus kousa ‘Milky Way’ is een rijkbloeiende kornoelje-vorm met donkergroen blad aan de bovenzijde en blauwgroen aan de onderzijde met een licht golvende bladrand, dat in de herfst verkleurt naar purper. De bloei in het voorjaar en de vroege zomer valt op door de grote roomwitte schutbladeren die gevolgd kunnen worden door rode, aardbeiachtige vruchten. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Japanse grootbloemige kornoelje 'Satomi'

Cornus kousa 'Satomi'

Mooie meerstammige kornoelje met donkergroen blad aan de bovenzijde en blauwgroen aan de onderzijde en heeft een licht golvende bladrand, dat in de herfst verkleurt naar diep purperrood. Lichtroze voorjaarsbloei in mei bij warm weer tot rozerood bij koel en vochtig weer. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Japanse grootbloemige kornoelje 'Schmetterling'

Cornus kousa 'Schmetterling'

Mooie meerstammige kornoelje met glanzende, golvende, puntige ovale groene bladeren die in de herfst van geel naar oranjerood verkleuren. Crème-witte voorjaarsbloei in mei/juni. Deze plant is goed winterhard. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Japanse grootbloemige kornoelje 'Weisse Fontaine'

Cornus kousa 'Weisse Fontaine'

Deze cultivar Cornus kousa 'Weisse Fontaine' heeft extra grote witte bloemen en afhangende twijgen waardoor deze bloemen zeer fraai tot hun recht komen. De bloemen worden omgeven door vrij grote schutbladeren die roomwit tot helderwit van kleur zijn en deze verschijnen in juni aan de plant. In volle bloei is de Japanse Kornoelje bijzonder decoratief. De rode vruchten lijken wel wat op frambozen, hebben een doorsnede van circa 2 cm en staan op circa 4 cm lange, rode stelen. Het blad is donkergroen en licht gegolfd. In de herfst verkleurt de boom naar gele en scharlakenrode tinten. Waardboom voor vlinders, voedselboom voor vogels.

Zakdoekenboom / Vaantjesboom

Davidia involucrata

Davidia involucrata dankt zijn naam aan de grote witte schutbladeren die rond de bloemen gevouwen zijn. Involucrata betekent letterlijk ‘van een omhulsel voorzien’. De stam bladdert in verschillende grijstinten af. Het blad is hartvormig tot eirond en toegespitst. De onderzijde van van het blad is niet behaard. In de herfst kleuren de bladeren mooi goudgeel, oranje en violet.

Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos f. inermis

Deze boom is mede door zijn grillige groei een prachtige meerstam. In de zomer is het blad heldergroen en in de herfst kleurt het mooi goudgeel. Kenmerk van deze boom is dat hij geen doornen draagt. Verder heeft deze Gleditsia triacanthos f. inermis een grijze stam met ondiepe groeven, de twijgen en het jonge blad daarentegen zijn roodbruin. De naam f. inermis is een verzamelnaam voor diverse doornloze vormen van G. triacanthos. Hij heeft daarom vaak de voorkeur. Het blad loopt laat uit. In de zomer is het frisgroen, in de herfst goudgeel. Drachtboom voor bijen.

Valse Christusdoorn 'Skyline'

Gleditsia triacanthos 'Skyline'

Deze boom heeft een grillige groei. Het zijn prachtige meerstammigen met een transparante kroon waar het zonlicht mooi gefilterd doorheen schijnt. Uitkomend blad is prachtig frisgroen en spectaculair goudgeel in de herfst. In de winter valt hij op door zijn mooie silhouet. De Gleditsia triacanthos 'Skyline' heeft een enigszins piramidale groeivorm. Deze is, in tegenstelling tot andere Gleditsia soorten, compact en vrij gesloten. Vanwege deze eigenschap is 'Skyline' veel toegepast als straat- en laanboom. De stam is grijs gekleurd en voorzien van fijne groeven. De takken zijn doornloos en kleuren van roodbruin naar olijfbruin. Het grote blad loopt laat uit en verkleurt goudgeel in de herfst. 'Skyline' is een van de meest winterharde cultivars. Drachtboom voor bijen.

Gele Valse Christusdoorn 'Sunburst'

Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

Deze Gleditsia tr. 'Sunburst' is afwijkend van de soort vanwege de goudgele scheuten in het voorjaar. Jong uitlopend blad is felgeel gekleurd en naarmate de zomer vordert verkleurt het naar groengeel. Het 2e schot (St. Janslot) is ook weer opvallend geel van kleur. Ook de herfstkleur is egaal geel. Jonge twijgen zijn goudkleurig, maar kleuren naar bruingroen. 'Sunburst' heeft een mooie transparante kroon waar het zonlicht mooi gefilterd doorheen schijnt en ook dit is een doornloze variëteit. Drachtboom voor bijen.

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides

Heptacodium miconioides draagt in september grote losse witte bloemenpluimen. Na de bloei valt de witte bloemenkroon af en groeit de kelk uit en kleurt voor enige weken prachtig paars-rood. De plant kan een purperen herfstkleur vertonen. Hij heeft door deze eigenschappen een lange sierwaarde.

Chinese vernisboom / Blazenboom

Koelreuteria paniculata

De Koelreuteria paniculata is hier algemeen bekend als Chinese vernisboom ofwel als lampionboom en in mindere mate eveneens als gele zeepboom, koelruit of blazenboom. In bloei, gedurende juli/augustus, bloeit deze meerstammige boom met gele pluimen. Na de bloei vormt deze meerstammige lampionachtige vruchten. Het blad verkleurt in de herfst geel/oranje.

Indische sering 'Muskogee'

Lagerstroemia 'Muskogee'

Lagerstroemia 'Muskogee' is een kruising tussen Lagerstroemia fauriei en Lagerstroemia indica Pink lace. Donkergroene kleine bladeren, tegenovergesteld geplaatst, ietwat leerachtig. Bloeit lavendelpaars in pluimen van eind juli tot eind september, ca.18 cm lang en 15 cm breed. Mooie roodbruine gladde bast, later afschilferend. Geel-oranje tot rode herfstverkleuring. Wanneer het blad gevallen is trekt de mooie gemarmerde schors met recht de aandacht. Drachtboom voor bijen.

Indische sering 'Natchez'

Lagerstroemia 'Natchez'

Lagerstroemia 'Natchez' is een kruising tussen Lagerstroemia indica en Lagerstroemia fauriei en daarmee is hij een van de betere hybriden in dit geslacht. De kaneelbruine bast, die lichter grijsbruin afschilfert, is een belangrijke toegevoegde waarde. Hij heeft in de zomer glanzend donkergroene blad dat in de herfst oranje tot rood kleurt, afhankelijk van lokale omstandigheden en temperatuur. In de tweede helft van de zomer openen de witte bloemen, die in tot 30 cm lange, dichte pluimen staan. De kroonblaadjes zijn typisch gefranjerd, wat de bloemen een “fluffy” uiterlijk geeft. De gele meeldraden voegen een subtiel kleurtje toe. Hij verdraagt droogte en warmte goed. 'Natchez' is een van de betere boomvormige cultivars voor toepassing in een gematigd klimaat. Drachtboom voor bijen.

Amberboom

Liquidambar styraciflua

Deze soort, ook bekend als Amberboom, is goed bestand tegen ons klimaat. Mooie diepe ingesneden bladeren met 5 bladpunten. Vooral in de herfst een opvallende verschijning door zijn schitterende herfstkleuren. Bovendien is de schors diep gegroefd en draagt hij, evenals de takken en twijgen, prachtige kurklijsten.

Amberboom 'Worplesdon'

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'

Deze soort, ook bekend als Amberboom, is goed bestand tegen ons klimaat. Mooie diep ingesneden bladeren met 5 bladpunten. Heeft in het voorjaar geelgroene bladeren. Maar hij is vooral in de herfst een opvallende verschijning door zijn schitterende herfstverkleuring, van abrikoos-achtig tot oranjerood. Mooie uniforme groei.

Beverboom 'Galaxy'

Magnolia 'Galaxy'

De bloemknoppen worden pas in het voorjaar aangelegd en kunnen dus niet in de winter bevriezen. De grote bloemen openen omstreeks eind april. Zeer mooie sierwaarde: de bloemknoppen zijn diep roodpaars en de geopende bloemen zijn diep roze-paars aan de buitenkant en duidelijk lichter aan de binnenzijde. De bloemen verschijnen net vóór de bladvorming maar meestal na de laatste nachtvorst. De mooie rood/paarse bloemen geuren licht.

Beverboom

Magnolia kobus

De Magnolia kobus, Nederlandse benaming beverboom, heeft een rijke bloei gedurende maart/april. Deze mooie meerstammige laat al vroeg in het jaar zijn prachtige witte bloemen zien, waardoor hij vaak onterecht tulpenboom genoemd wordt. Pas als de bloemen zijn uitgebloeid komen de blaadjes aan de boom.

Beverboom soulangeana

Magnolia soulangeana

Magnolia soulangeana is een van de rijkst bloeiende Magnolia's. De bloemen verschijnen vóór de bladvorming. Wanneer er een Magnolia soulangeana in een tuin in bloei staat, dan is dat direct dè blikvanger. Hij bloeit in april/mei op het kale hout. Prachtige paars/wit-roze bloemen, die qua vorm wat weg hebben van de bloem van de tulp, sieren de gehele boom.

Appelboom 'Elstar'

Malus domestica 'Elstar'

Deze appelboom is prachtig wanneer hij vol appels hangt van de in Nederland het meest geteelde variant: Elstar. In het voorjaar, in de bloeiperiode, is deze boom een fraaie verschijning door de wit-roze bloesem. Zelfbestuivend. Deze leivorm is zeer geschikt tegen een muur van een huis of schuur.

Appelboom 'Gravensteiner'

Malus domestica 'Gravensteiner'

Malus domestica ‘Gravensteiner’ is een vroegbloeiende appelboom met witte tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben een geel-oranje kleur en staan bekend om hun zoete, frisse smaak.

Appelboom 'James Grieve'

Malus domestica 'James Grieve'

De Malus domestica ‘James Grieve’ is een oud appelbomenras. Deze appelboom bloeit lang met rode knoppen en witte bloemen. De bloemen zijn goed bestand tegen lichte vorst en hierdoor is de kans op een regelmatige jaarlijkse oogst hoog. De appels kunnen geoogst worden tussen eind augustus en begin september en hebben een sappige en licht zure smaak.

Appelboom 'Rode Boskoop'

Malus domestica 'Rode Boskoop'

Deze appelboom in de Rode Boskoop variant heeft dezelfde mooie roze en witte bloemen als de bekendere Elstar. Hij bloeit lang. De Rode Boskoop appel heeft een ruwe, rode schil en een bitterzoete smaak, waardoor het fruit perfect is voor het maken van appeltaart en appelflappen.

Sierappel

Malus 'Evereste' als leivorm

De Malus ‘Evereste’ (sierappel) is een plaatje om te zien, vooral wanneer de boom vol witte bloesem staat. Ook in het najaar is hij wederom een prachtige verschijning met oranjerode appeltjes. Het donkergroene blad blijft lang hangen en pas in de herfst verkleurt het naar geel/oranje. Kortom, een boom om het hele jaar rond van te genieten.

Sierappel

Malus 'Evereste' als meerstam

De Malus ‘Evereste’ (sierappel) is een plaatje om te zien, vooral wanneer de boom vol witte bloesem staat. Ook in het najaar is hij wederom een prachtige verschijning met oranjerode appeltjes. Het donkergroene blad blijft lang hangen en pas in de herfst verkleurt het naar geel/oranje. Kortom, een boom om het hele jaar rond van te genieten.

Perzisch IJzerhout

Parrotia persica

Deze boom heeft van nature een grillige groei met prachtige herfstkleuren: rood, geel en paars. De stam is lichtgrijs met paarsbruine vlekken en heeft afbladderende schorsplaten. Het glanzende blad loopt donker uit en is veelal scheef van vorm en de bovenste helft van de bladrand is onregelmatig gegolfd. Oudere exemplaren kunnen in bloei komen, dit is dan in februari/maart, nog voor de bladvorming. Deze bloemen zijn dan ca. 2 cm. groot en vallen op door de felrode helmknoppen. Een opvallende meerstam die echt een aanwinst is voor elke tuin.

Perzisch IJzerhout 'Vanessa'

Parrotia persica 'Vanessa'

De lichtgrijze stam van Parrotia persica 'Vanessa' heeft paarsbruine vlekken en afbladderende schorsplaten. Vooral bij oudere bomen is dit bijzonder decoratief. Jonge twijgen zijn voorzien van opvallende lenticellen. Het glanzende blad loopt donker uit. Belangrijkste sierwaarde is de herfstverkleuring in rood, geel en purpertinten. Oudere exemplaren kunnen ook in bloei komen. De bloemen zijn circa 2 cm groot en vallen op door de felrode helmknoppen. In volle bloei is de dan nog kale struik een bijzondere verschijning.

Gewone plataan

Platanus x hispanica

De Nederlandse benaming is (gewone) plataan. Het voordeel van deze boom is de snelle groei waardoor je meteen kunt genieten van de schaduw. De plataan heeft een karakteristieke afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond met grijsgroene, donkergroene tot bruine loslatende delen. Hoe ouder, hoe mooier de uitstraling. Dit komt met name door deze afbladderende schors. In de herfst kleurt het blad bruingeel.

Sierkers 'Accolade'

Prunus 'Accolade'

Prunus ‘Accolade' is een vroeg bloeiende cultivar met bloemen in hangende trossen. Uit roze bloemknoppen verschijnen in april de circa 4 cm grote lichtroze, geurende bloemen die half gevuld zijn. De bladrand is gezaagd, de herfstkleur (oranje)geel tot rood.

Laurierkers 'Novita'

Prunus laurocerasus 'Novita'

Prunus laurocerasus 'Novita' is een verbeterde versie van de Prunus l. 'Rotundifolia'. Ze lijken erg op elkaar, maar de bladeren van de 'Novita' zijn iets donkerder. Het blad van de Prunus laurocerasus 'Novita' is winterhard en doet het zowel in de zon als in de schaduw goed. Het belangrijkste verschil met 'Rotundifolia' is dat 'Novita' sterker is (meer bestand tegen koud winterweer), minder vatbaar voor ziekten en dus beter bestand tegen meeldauw. In april/mei bloeit hij met witte bloemen gevolgd door kleine zwarte bessen.

Portugese laurierkers 'Brenelia'

Prunus lusitanica 'Brenelia'

Prunus lusitanica 'Brenelia' is een decoratieve schermplant met een compacte, dicht vertakte groeiwijze en heeft langwerpige smalle leerachtige bladeren met helderrode steeltjes. Hij is goed winterhard en vormt snel een mooi dicht scherm. Hij bloeit met grote geurende trossen gevolgd door kleine rode tot paarse besjes. De besjes zijn populair bij vogels, de witte bloemen die in juni/mei aan de plant verschijnen zijn in trek bij bijen.

Tibetaanse sierkers

Prunus serrula

Wij hebben de Tibetaanse sierkers (Prunus serrula) als een meerstam in ons bestand. Deze boom heeft een opvallend glanzend roodbruine, sterk afbladderende bast. Het lichtgroene blad is langwerpig en de bladrand is fijn en regelmatig getand. Bloeit in april/mei met mooie roomwitte bloesem, gevolgd door ovale, rode kleine vruchten. Het lichtgroene blad verkleurt in het najaar rood. Drachtboom voor bijen.

Japanse sierkers 'Kanzan'

Prunus serrulata 'Kanzan'

Behoort tot de bekendste en meest gebruikte Japanse sierkersen. De gladde bast is bruingrijs, twijgen roodbruin. Het jonge loof is bronskleurig en verschijnt gelijktijdig met de bloei en wordt later donkergroen. In de herfst verkleurt het naar geel/oranje. 'Kanzan' bloeit uitbundig van eind april tot begin mei met gevulde roze bloemen.

Winterbloeiende sierkers 'Autumnalis'

Prunus subhirtella 'Autumnalis'

De Prunus subhirtella 'Autumnalis' is een winterbloeier met kleine lichtroze, bijna witte, bloemen. Het blad loopt groen uit en heeft een gele tot oranjegele herfstkleur. Bloeiherhalend vanaf november tot eind april, behalve in vorstperiodes. De halfgevulde bloemen zijn zeer lichtroze (bijna wit), de bloemknoppen donkerder. Drachtboom voor bijen.

Winterbloeiende sierkers 'Autumnalis Rosea'

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een winterbloeiende sierkers. Vanaf november tot april bloeit deze Japanse sierkers met lichtroze bloemetjes. 'Autumnalis Rosea' lijkt op 'Autumnalis' maar heeft stevige, donkerbruine takken en roze bloemen. Het blad loopt groen uit en heeft een gele tot oranje herfstkleur. Drachtboom voor bijen.

Sierkers

Prunus yedoensis

Prunus yedoensis is een mooie sierkers. Uitbundige bloei in april. De bloemen zijn lichtroze in knop en na openen wit. Ze geuren licht naar amandel. Bloemdoorsnede circa 3,5 cm. Na de bloei volgt het frisgroene blad dat in de herfst verkleurt naar geel. Drachtboom voor bijen, voedselboom voor vogels.

Steeneik

Quercus ilex

Wintergroene boom met een aanvankelijk donkergrijze en gladde stam, later ondiep gegroefd. Het leerachtige blad is scherp hulstachtig getand. Resistent tegen zeewind.

Wilgbladige eik

Quercus phellos

Quercus phellos heeft glanzende, smalle bladeren die op de bladeren van de wilg lijken en een mooie lichtgele herfstverkleuring. Hij houdt zijn blad lang vast en is goed winterhard, windvast en verdraagt natte grond.

Fluweelboom

Rhus typhina

De fluweelboom of azijnboom is een plant uit de pruikenboomfamilie. Het is een tot 4,5 m hoge struik. De naam azijnboom heeft de boom te danken aan de zure vruchten. Vooral de jonge takken zijn opvallend. Deze zijn roodbruin en dicht en zacht fluweelachtig behaard. De bladeren zijn geveerd en bestaan uit ca. 11-31 deelblaadjes. Ze zijn donkergroen van de bovenkant en opvallend blauwgroen aan de onderkant. In de herfst verkleuren de bladeren van intens oranje tot diep purperrood. Deze kleuren houden ze wekenlang aan. In juni-juli verschijnende opstaande bloempluimen. Deze bevatten talloze kleine groengele bloemetjes. Ze blijven lang aan de boom, ook na de bladval, wat een fraai herfstbeeld geeft.

Honingboom / Pagodeboom

Styphnolobium japonicum (Sophora japonica)

Styphnolobium japonicum (ook wel bekend onder de oude naam Sophora japonica) ofwel honingboom/pagodeboom wordt door ons gekweekt als meerstam. Deze boom, die als voordeel een grote bestendigheid tegen ziektes en aantastingen biedt, bloeit in het voorjaar met een overdaad aan mooie witgele bloemen. Deze bloemen zijn een ware vlinder-magneet, tevens is Styphnolobium japonicum een drachtboom voor bijen. In warme zomers, die steeds vaker voorkomen, bloeit de boom nog rijker. Hij kan op droge grond.

Sering (paarsrode geurende bloemen)

Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth'

De jonge twijgen zijn grijsgroen en de oude bast is grijsbruin en schilfert op latere leeftijd iets af in kleine plaatjes. De breed eironde bladeren zijn donkergroen van kleur. De geurige paars-rode bloempluimen zijn relatief smal, maar met een lengte van ca. 30 cm zijn ze opvallend groot. De afzonderlijke bloemen zijn circa 2 cm groot. De bloemknoppen zijn donkerpaars en contrasteren goed met de lichter paarse geopende bloemen. Ze geuren sterk en aangenaam. De bloemen openen in de eerste helft van mei. Waardboom voor vlinders.

Sering (witte geurende bloemen)

Syringa vulgaris 'Mme Lemoine'

De jonge twijgen zijn heldergroen en de oude bast is grijsbruin en schilfert op latere leeftijd iets af in kleine plaatjes. De breed eironde bladeren zijn 9-12 cm lang en zijn lichtgroen tot middengroen van kleur. De bloempluimen zijn groot en vrij breed. De bloemknoppen zijn licht groengeel. De geopende bloemen zijn zuiverwit en volledig gevuld met smalle kroonlobben, wat de bloei een fijnere textuur geeft. Ze geuren sterk en aangenaam. De bloemen openen in de eerste helft van mei. 'Mme Lemoine' bloeit zeer rijk, met tot vier bloempluimen per tak. Dit versterkt de indruk van een volle, rijkbloeiende plant. Waardboom voor vlinders.

Bijenboom

Tetradium daniellii

Tetradium daniellii heeft een gladde schors die donkergrijs is en voorzien van lenticellen. De twijgen zijn olijfgroen, fluweelachtig grijs behaard en voorzien van kleine wittige lenticellen. In het tweede jaar worden ze grijsbruin. De bovenzijde van het blad is donkergroen, de onderzijde lichtgroen. Tetradium daniellii bloeit in augustus met witte losse pluimen. Na de bloei ontstaan prachtige purperrode vruchten. Tetradium daniellii heet niet voor niets bijenboom. De bloemen leveren heel veel nectar en de boom wordt dan ook veelvuldig bezocht door bijen. Tetradium daniellii heeft weinig speciale zorg nodig. Drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders.

Winterlinde / Kleinbladige linde

Tilia cordata 'Rancho'

Deze Tilia cordata ‘Rancho’ wordt ook wel Winterlinde genoemd. Hij is goed bestand tegen wind. Deze linde heeft minder last van bladluis. De bladeren zijn klein en hartvormig. De Tilia cordata ‘Rancho’ is in de zomer op zijn mooist door het frisgroene loof en de heerlijk geurende bloemen. Waardboom voor bijen en vlinders.

Koningslinde / Hollandse linde / Gewone linde

Tilia europaea 'Pallida'

De keizerslinde (Tilia europaea 'Pallida'), leilinde of Hollandse linde, ontkiemt eerder in het voorjaar dan de standaard Tilia europaea. Hij laat in het najaar dan ook eerder zijn bladeren vallen. Het brede, hartvormige blad is lichtgroen met een gelige onderzijde. Ideaal voor landschapsarchitectuur in steden en langs wegen, aangezien er zich weinig of geen wortelscheuten vormen rond de stam. De twijgen zijn aanvankelijk geelbruin, maar verkleuren snel naar bruinrood. Dit is een belangrijk kenmerk van deze boom. Ook de bladknoppen zijn bruinrood. Het blad is lichtgroen met een geelgroene onderzijde en heeft een brede, licht hartvormige basis en een rode bladsteel. Hij draagt geurende geel/witte bloemen in tuilen in juni/juli. Drachtboom voor bijen, waardboom voor vlinders.

Japanse zelkova

Zelkova serrata

De Zelkova serrata heeft zachtgroene bladeren die in de herfst spectaculair verkleuren naar gebronsd rood en geelrood. Jonge twijgen zijn licht behaard en groen, oudere zijn onbehaard en kleuren roodbruin. Na de onopvallende bloei vormen zich kleine boonvormige steenvruchten. Zelkova serrata wordt gewaardeerd vanwege zijn attractieve groeiwijze en het donkergroene blad dat in de herfst in verschillende rode en oranje tinten verkleurt.

Bomen met kokoskluit

In opdracht kunnen we ook in het seizoen de kluiten van de bomen prepareren met een kokoskluit. In plaatst van de jute, wat afbreekt in korte tijd, wordt de kluit met een kokoslap ingepakt. Deze breekt niet zo snel af en de wortels van de bomen wortelen gestaag verder in de kokoskluit. Het voordeel van de kokoskluit is dat het plantseizoen verlengd kan worden tot in de maanden mei, juni en juli. De meerprijs van een kokoskluit is gering.

Indien u de kokoskluitverpakking verkiest, verzoeken wij u wel ons daarvan op de hoogte te brengen, bij voorkeur voor of tijdens het rooiseizoen.