Bomen voor zomerlevering / bomen in container

Bomen in container en plantzak

We kunnen u een groot deel van ons assortiment vorm- en meerstammige bomen in container en plantzak aanbieden. Het voordeel van deze container- en plantzakbomen is dat ze heel het jaar rond geplant kunnen worden. Men hoeft dus niet te wachten tot de bladeren van de bomen gevallen zijn, wat de mogelijkheid biedt een project in zijn geheel direct af te ronden. De bomen worden gepot in containers of plantzak en zijn op het moment van levering aan de klant volledig doorworteld.
Ons assortiment containerplanten

Esdoorn

Acer freemanii 'Jeffersred' ('Autumn Blaze')

Mooie meerstammige esdoorn met vrij kleine, frisgroene bladeren met rode bladstelen en een grijzige onderzijde. Prachtige herfstkleur van diep oranje-rood tot intens rood waar je lang van kan genieten.

Japanse esdoorn

Acer palmatum

Acer palmatum heeft een mooi ingesneden blad en kleurt in de herfst bruinrood tot oranjerood.

Krentenboompje

Amelanchier lamarckii

Deze sierheester, bekend als (Amerikaans) krentenboompje, heeft witte bloemtrossen en donkerpaarse eetbare vruchten. De bladeren zijn aanvankelijk bronskleurig en worden later donkergroen. In de herfst verkleuren ze in gele en rode tinten.

Witte Himalayaberk

Betula utilis subsp. jacquemontii

De Betula utilis jacquemontii heeft als Nederlandse benaming witte Himalayaberk of zuiverwitte berk. De mooie bast van deze meerstam is zuiver wit. Het blad kleurt in de herfst goudgeel.

Gewone haagbeuk

Carpinus betulus

De Nederlandse benaming is haagbeuk. Medio april vindt de uitgroei van de frisgroene bladeren plaats en daarmee is deze plant vroeger dan de gewone beuk (Fagus). Het grote voordeel van deze boom is het gemak waarmee de boom zich na snoei herstelt. De herfstkleur van de bladeren is donkergeel. De Carpinus betulus is onderhoudsvriendelijk, omdat deze weinig last van ziektes heeft en derhalve ook heel oud kan worden.

Gouden Trompetboom

Catalpa bignonioides 'Aurea'

Deze prachtige meerstam dankt zijn naam gouden trompetboom aan de grote gele hartvormige bladeren. In de zomer kleurt hij geelgroen en later in de herfst wordt het blad weer geler. In juni vormen zich grote, klokvormige, witte bloemtrossen. Een prachtige meerstammige plant met frisse kleuren.

Katsuraboom

Cercidiphyllum japonicum

De Cercidiphyllum japonicum is een meerstammige boom met rond- tot hartvormig blad dat bronskleurig uitloopt en in de zomer blauwachtig groen is. In het najaar verkleuren de bladeren prachtig van geeloranje naar oranjerood en verspreiden dan een zoete geur.

Judasboom

Cercis siliquastrum

Geelhout

Cladrastis kentukea

De stam van Cladrastis kentukea is grijsbruin en glad. In mei-juni vormen zich licht geurende witte bloemenpluimen. Deze boom behoort tot de Vlinderbloemenfamilie. De bladeren kleuren in de herfst opvallend geel.

Reuzenkornoelje, Pagodekornoelje
Reuzenkornoelje / Pagodekornoelje

Cornus controversa

De reuzenkornoelje of Pagodekornoelje (Cornus controversa) is vanaf half mei overladen met pluizig witte bloemen. Deze meerstam bezit een architectonische sierwaarde.

Japanse grootbloemige kornoelje

Cornus kousa 'China Girl'

Chinese Kornoelje

Japanse grootbloemige kornoelje

Cornus kousa 'Milky Way'

De Cornus kousa ‘Milky Way’ is een rijkbloeiende kornoelje-vorm met donkergroen blad dat in de herfst verkleurt naar purper. De bloei in het voorjaar en de vroege zomer valt op door de grote roomwitte schutbladeren die gevolgd kunnen worden door rode, aardbeiachtige vruchten.

Japanse grootbloemige kornoelje

Cornus kousa 'Weisse Fontaine'

Zakdoekenboom / Vaantjesboom

Davidia involucrata

Davidia involucrata dankt zijn naam aan de grote witte schutbladeren die rond de bloemen gevouwen zijn. Involucrata betekent letterlijk ‘van een omhulsel voorzien’. In de herfst kleuren de bladeren mooi goudgeel, oranje en violet.

Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos f. inermis

Deze boom heeft een grillige groei en is een prachtige meerstam. In de zomer is het blad heldergroen en in de herfst kleurt het mooi goudgeel. Kenmerk van deze boom is dat hij geen doornen draagt.

Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos 'Skyline'

Deze boom heeft een grillige groei. Het zijn prachtige meerstammigen met een transparante kroon waar het zonlicht mooi gefilterd doorheen schijnt. Uitkomend blad is prachtig frisgroen en spectaculair goudgeel in de herfst. In de winter valt hij op door zijn mooie silhouet.

Gele Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

De Nederlandse benaming van deze boom is valse Christusdoorn. Deze boom heeft een grillige groei. Het zijn prachtige meerstammen met een mooie transparante kroon waar het zonlicht mooi gefilterd doorheen schijnt. Uitkomend blad is prachtig felgeel, wordt vervolgens langzaam groener en weer geel in de herfst.

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides

Heptacodium miconioides draagt in september grote losse witte bloemenpluimen. Na de bloei valt de witte bloemenkroon af en groeit de kelk uit en kleurt voor enige weken prachtig paars-rood. De plant kan een purperen herfstkleur vertonen. Hij heeft door deze eigenschappen een lange sierwaarde.

Chinese vernisboom / Blazenboom

Koelreuteria paniculata

De Koelreuteria paniculata is hier algemeen bekend als Chinese vernisboom ofwel als lampionboom en in mindere mate eveneens als gele zeepboom, koelruit of blazenboom. In bloei, gedurende juli/augustus, bloeit deze meerstammige boom met gele pluimen. Na de bloei vormt deze meerstammige lampionachtige vruchten. Het blad verkleurt in de herfst geel/oranje.

Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'

Deze soort, ook bekend als Amberboom, is goed bestand tegen ons klimaat. Mooie diep ingesneden bladeren met 5 bladpunten. Heeft in het voorjaar geelgroene bladeren. Maar hij is vooral in de herfst een opvallende verschijning door zijn schitterende herfstverkleuring, van abrikoos-achtig tot oranjerood. Mooie uniforme groei.

Beverboom

Magnolia kobus

De Magnolia kobus, Nederlandse benaming beverboom, heeft een rijke bloei gedurende maart/april. Deze mooie meerstammige laat al vroeg in het jaar zijn prachtige bloemen zien, waardoor hij vaak onterecht tulpenboom genoemd wordt. Pas als de bloemen zijn uitgebloeid komen de blaadjes aan de boom.

Appelboom 'Elstar'

Malus domestica 'Elstar'

Deze appelboom is prachtig wanneer hij vol appels hangt van de in Nederland het meest geteelde variant: Elstar. In het voorjaar, in de bloeiperiode, is deze boom een fraaie verschijning door de wit-roze bloesem. Zelfbestuivend.

Appelboom 'James Grieve'

Malus domestica 'James Grieve'

De Malus domestica ‘James Grieve’ is een oud appelbomenras. Deze appelboom bloeit lang met rode knoppen en witte bloemen. De bloemen zijn goed bestand tegen lichte vorst en hierdoor is de kans op een regelmatige jaarlijkse oogst hoog. De appels kunnen geoogst worden tussen eind augustus en begin september en hebben een sappige en licht zure smaak.

Sierappel

Malus 'Evereste'

De Malus ‘Evereste’ (sierappel) is een plaatje om te zien, vooral wanneer de boom vol witte bloesem staat. Ook in het najaar is hij wederom een prachtige verschijning met oranjerode appeltjes. Het donkergroene blad blijft lang hangen en pas in de herfst verkleurt het naar geel/oranje. Kortom, het hele jaar door een boom om van te genieten.

Sierappel

Malus 'Evereste'

De Malus ‘Evereste’ (sierappel) is een plaatje om te zien, vooral wanneer de boom vol witte bloesem staat. Ook in het najaar is hij wederom een prachtige verschijning met oranjerode appeltjes. Het donkergroene blad blijft lang hangen en pas in de herfst verkleurt het naar geel/oranje. Kortom, het hele jaar door een boom om van te genieten.

Perzisch IJzerhout

Parrotia persica

Deze boom heeft van nature een grillige groei met prachtige herfstkleuren: rood, geel en paars. Een opvallende meerstam die echt een aanwinst is voor elke tuin.

IJzerhout

Parrotia persica 'Vanessa'

Gewone plataan

Platanus x hispanica

De Nederlandse benaming is (gewone) plataan. Het voordeel van deze boom is de snelle groei waardoor je meteen kunt genieten van de schaduw. De plataan heeft een karakteristieke afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond met grijsgroene, donkergroene tot bruine loslatende delen. Hoe ouder, hoe mooier de uitstraling. Dit komt met name door deze afbladderende schors. In de herfst kleurt het blad bruingeel.

Laurierkers

Prunus laurocerasus 'Novita'

Portugese laurierkers

Prunus lusitanica 'Brenelia'

Tibetaanse sierkers

Prunus serrula

Wij hebben de Tibetaanse sierkers (Prunus serrula) als een meerstam in ons bestand. Deze boom heeft opvallend glanzend roodbruine, afbladderende stammen. De rijke crèmewitte bloesem vormt zich in bundels.

Wilgbladige eik

Quercus phellos

Quercus phellos heeft glanzende, smalle bladeren die op de bladeren van de wilg lijken en een mooie lichtgele herfstverkleuring. Hij houdt zijn blad lang vast en is goed winterhard, windvast en verdraagt natte grond.

Fluweelboom

Rhus typhina

De Rhus typhina is een mooie meerstam met groen, geveerd blad. Hij bloeit in juni-juli met donkerrode bloempluimen. De takken van deze meerstammige zijn zacht behaard. In de herfst hebben de bladeren een prachtige geel-oranje-rode kleur. Hij verdraagt droge grond en is een waardboom voor vlinders.

Honingboom / Pagodeboom

Styphnolobium japonicum (Sophora japonica)

Styphnolobium japonicum (ook wel bekend onder de oude naam Sophora japonica) ofwel honingboom/pagodeboom wordt door ons gekweekt als meerstam. Deze boom, die als voordeel een grote bestendigheid tegen ziektes en aantastingen biedt, bloeit in het voorjaar met een overdaad aan mooie witgele bloemen. Deze bloemen zijn een ware vlinder-magneet, tevens is Styphnolobium japonicum een drachtboom voor bijen. In warme zomers, die steeds vaker voorkomen, bloeit de boom nog rijker. Hij kan op droge grond.

Bijenboom

Tetradium daniellii

Winterlinde / Kleinbladige linde

Tilia cordata 'Rancho'

Deze Tilia cordata ‘Rancho’ wordt ook wel Winterlinde genoemd. Hij is goed bestand tegen wind. Deze linde heeft minder last van bladluis. De bladeren zijn klein en hartvormig. De Tilia cordata ‘Rancho’ is in de zomer op zijn mooist door het frisgroene loof en de heerlijk geurende bloemen. Waardevol voor bijen en vlinders.

Koningslinde / Hollandse linde / Gewone linde

Tilia europaea 'Pallida'

De Koningslinde (Tilia europaea ‘Pallida’), leilinde ofwel Hollandse linde, loopt in het voorjaar eerder uit dan de standaard Tilia europaea. Hij laat in het najaar dan ook eerder zijn blad vallen. Het brede, hartvormige blad is lichtgroen met geelachtige onderkant. Ideaal voor groenaanleg in steden en langs wegen doordat er zich weinig wortelopslag vormt rond de stam.

Blauwe bes
Blauwe bes

Vaccinium corymbosum

Japanse zelkova

Zelkova serrata

De Zelkova serrata heeft zachtgroene bladeren die in de herfst spectaculair verkleuren naar gebronsd rood en geelrood. Jonge twijgen zijn licht behaard en groen, oudere zijn onbehaard en kleuren roodbruin. Na de onopvallende bloei vormen zich kleine boonvormige steenvruchten.

Bomen met kokoskluit

In opdracht kunnen we ook in het seizoen de kluiten van de bomen prepareren met een kokoskluit. In plaatst van de jute, wat afbreekt in korte tijd, wordt de kluit met een kokoslap ingepakt. Deze breekt niet zo snel af en de wortels van de bomen wortelen gestaag verder in de kokoskluit. Het voordeel van de kokoskluit is dat het plantseizoen verlengd kan worden tot in de maanden mei, juni en juli. De meerprijs van een kokoskluit is gering.

Indien u de kokoskluitverpakking verkiest, verzoeken wij u wel ons daarvan op de hoogte te brengen, bij voorkeur voor of tijdens het rooiseizoen.